Image
Call Us Now: +33 6 44 67 47 39
Stiže Huawei Mate 50, premijera zakazana za 6. septembar

Stiže Huawei Mate 50, premijera zakazana za 6. septembar

22.08.2022 13:24 |

Mobile

Stiže Huawei Mate 50, premijera zakazana za 6. septembar

Datum premijere se preklapa sa poslednjim danom IFA sajma, a premijera je zakazana za kinesko tržište. Kada su novi telefoni u pitanju Huawei bi trebao da predstavi Mate 50, Mate 50E, Mate 50 Pro i premijum Mate 50 Porsche Design RS, piše Sparrowsnews.

Pretpostavlja se da će Huawei predstaviti i XMage, svoj novi endžin za obradu slike koji bi trebao da zameni Leica algoritam za unapređenje kvaliteta slike, po kojem su Huawei noćne fotografije posebno poznate.

Mate50premijera.jpg

Poznat izgled?

Pre nekoliko dana pojavile su se nezvanične fotografije modela Mate 50 serije: Mate 50, Mate 50 Pro i Mate 50 (Porsche Design) RS. Sva tri telefona nastavljaju tradicionalni dizajn Huawei Mate modela, ali se značajno razlikuju između sebe najpre po dizajnu selfi kamere, poleđine, i ekrana koji je na standardnom modelu prema fotografijama ravan, a na druga dva modela zakrivljen. Uostalom, fotografije sami možete pogledati ispod i reći nam kako se vama ovaj dizajn dopada.

Mate50render01.jpg

Neke specifikacije

Čini se kako su sve informacije koje se tiču tehničkih specifikacija telefona iz Huawei Mate 50 serije veoma promenljive, pa tako nove vesti navode kako bi čipset koji pokreće ove telefone ipak mogao biti Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, ali bez 5G mogućnosti, što bi svakako bila odlična vest za sve poklonike ovog brenda. Naglašavamo, ako se ove informacije ispostave kao tačne, jer smo čuli i da bi Huawei mogao da ostane na Snapdragon 888 4G platformi.

Mate50render02.jpg

Još jedna dobra vest jeste da bi i u slučaju samo 4G opcije povezivanja, mobilni telefon Huawei Mate 50 Pro najverovatnije mogao da zaobiđe ovu restrikciju uz upotrebu posebne maske za telefon koja bi mu donela 5G konekciju, što bi bilo slično rešenju koje smo videli na Huawei P50 Pro. Pored jačeg čipseta, pretpostavlja se da bi Pro i RS modeli ove serije imali 12 GB radne memorije uz 256/512 GB prostora za skladištenje podataka, dok bi se standardni model zadržao na 8 GB radne memorije i 128/256 GB skladišnog prostora.

Mate50render03.jpg

Sony IMX800

Što se tiče kamera, one bi trebalo da imaju promenjivi otvor blende. Na Huawei Mate 50 Pro i RS modelima to bi trebalo da bude Sony IMX800 senzor od 50 MP, dok bi običan model imao IMX766 iste rezolucije. Što se tiče dodatnih kamera, još uvek nema jasnih informacija. Spekuliše se o ultra širokougaonoj kameri i telefoto senzoru, dok se za selfi kameru pretpostavlja rezolucija od 13 MP sa 3D senzorom za otključavanje putem skeniranja lica na Pro i RS modelima.

Sva tri telefona trebalo bi da imaju LTPO AMOLED ekran koji proizvodi kompanije BOE. Pro i RS modeli imaće zakrivljen ekran dijagonale 6,78 inča i varijabilne brzine osvežavanja od 120 Hz, dok će standardni model imati ravan LTPS ekran još uvek nepoznate dijagonale sa brzinom osvežavanja od 90 Hz. Ne treba zaboraviti ni da se govori da bu Mate telefoni nove generacije mogli da dođu sa novom Emergency Battery opcijom.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.