Image
Call Us Now: +33 6 44 67 47 39
Qualcomm anunță Snapdragon 7 Gen 1

Qualcomm anunță Snapdragon 7 Gen 1

Acest final de săptămână marchează debutul a două noi procesoare Qualcomm. În lumina reflectoarelor s-ar afla Snapdragon 8+ Gen 1, cipset ce se va afla la interiorul multor telefoane flagship lansate în cea de a doua parte a acestui an. Cu toate acestea, era așteptat și Snapdragon 7 Gen 1, CPU dedicat modelelor midrange și chiar super high midrange. Să vedem ce aduce!

În primul rând, Snapdragon 7 Gen 1 este un procesor realizat pe un proces de litografiere de 4nm, asemeni CPU-ului de top Snapdragon 8+ Gen 1. Aceasta ar fi doar una dintre premierele asociate unui cipset midrange, dar el integrează și tehnologie AI Engine și vine cu suport pentru captură foto de până la 200 MP.

Snapdragon 7 Gen 1 este un CPU octa-core, iar în configurația sa găsim 4 nuclee Cortex-A710 dedicate performanței tactate la 2.4GHz și 4 nuclee Cortex-A510. Găsim aici și un GPU Adreno 662. Qualcomm spune că aduce o performanță grafică cu 20% mai ridicată față de Snapdragon 778G și se descurcă cu 30% mai bine în cazul task-urilor care țin de AI.

Nu în ultimul rând, performanța în gaming s-ar dubla față de cea oferită de Snapdragon 778G, consumul rămânând neschimbat. Totodată, aflăm că suportă până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5.

Se află aici și un modem Snapdragon X62 pentru conectivitate 5G, aducând viteze de download de până la 4.4 Gbps. El aduce și WiFi 6E, dar și conectivitate Bluetooth 5.3 ce integrează tehnologie Snapdragon Sound și suportă Qualcomm aptX.

Modulul triplu Qualcomm Specta ISP e cel ce aduce suport pentru capturi de până la 200 MP (4K HDR+) și filmare 4K HDR. Atenție însă, telefoanele suporta până la 3 camere de 25 MP, setup dual cu senzori de 64 MP și 20 MP sau o singură cameră de 84 MP. Astfel, fotografiile de 200 MP ies prin combinarea capturilor preluate de la toate camerele. ele putând fi folosite simultan.

Avem și procesare foto în format 10-bit HEIC și HEVC. Totodată, securitatea este îmbunătățită, suportând Android SE și Trusted Management Engine, utilizatorii având posibilitatea să salveze chei digitale în siguranță.

Primele smartphone-uri cu CPU Snapdragon 7 Gen 1 ar urma să debuteze în doar câteva zile. Pe 23 mai va fi anunțat OPPO Reno8, acest model urmând să inaugureze cipsetul.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.